Vin från inbördeskriget har korkats upp

Hem » Nyheter » Vin från inbördeskriget har korkats upp

Det var under en matfestival i Charleston, South Carolina, som omkring 50 personer hade köpt VIP-biljetter för att bevittna hur en panel av vinexperter och kritiker dekanterade och provsmakade det gamla vinet. “Jag har provsmakat gamla viner från tidigare skeppsbrott och de kan vara goda”, berättade sommelieren Paul Roberts, men han ändrade sig snabbt. Framför en skrattande publik provade han sen tillsammans med panelen den grumliga gulgrå vätskan som luktade och smakade som en blandning av krabba och saltvatten. Så Pauls utlåtande i det här fallet blev: ”En berusande bouquet av svavel med distinkta inslag av saltvatten och bensin.” Vinkemisten Pierre Louis Teissedre från Bordeaux, som tidigare hade tagit prover genom korken, sa att vinet var en mix av kamfer, avslaget vatten, kolväten, terpentin och svavel. Och hade hela 37 % alkohol!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.