Smaksensation! Panerad friterad Ravioli serveras med lyxiga Montefalco Sagrantino

agnolottiÄven om panerad ravioli har sitt ursprung på Sicilien, så är det i St Louis, i det italienska matkvarteret The Hill, som man förmodligen hittar den godaste och mest kända raviolin som bereds på detta sätt. På restaurangen Charlie Gitto’s On the Hill  har man serverat den traditionella raviolin sedan 1947 och på den tiden hette restaurangen Angelo’s efter den kände ägaren och kocken Angelo Oldani.

I restaurangerna på The Hill hittar du överallt goda, krispiga ravioli med otaliga fyllningar och även olika såser.  De lagas av färsk ravioli som du gör själv eller köper i matbutiken och traditionellt serveras de med en marinarasås för doppa raviolin i och parmesanost över.

Vårt recept baserad på ravioli med ostfyllning och en god marinarasås. Du kan göra raviolin som aptitretare eller som hel rätt. Du väljer och anpassar receptet efter det. Till detta serverar vi det underbart traditionella vinet Montefalco Sagrantino från Umbrien.

Du behöver

  • 1 paket färsk ravioli med ostfyllning (gärna den större sorten ravioli)
  • 2 dl ströbröd
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl mjölk
  • rapsolja
  • persilja
  • parmesan
  1. Vispa ihop äggen med mjölken.
  2. Fördela ströbrödet på en tallrik.
  3. Förbered en tallrik med hushållspapper.
  4. Klä en ugnsplåt med matfolie som du kan lägga den färdiga raviolin i.
  5. Förbered fritösen med rapsolja och hetta upp oljan. Du kan testa genom att slänga i några brödsmulor. Om de fräser direkt kan du börja fritera raviolin.
  6. Medan oljan hettas upp ordentligt, doppar du raviolin först i äggblandningen och sedan i ströbrödet.ravioli
  7. Skaka bort överflödiga brödsmulor.
  8. Fritera nu raviolin i omgångar i c:a 2 minuter.
  9. När de första är klara lägger du på hushållspappret så att oljan kan rinna av och lägg raviolin sedan på plåten.
  10. Plåten ställs i ugnen på 180° tills alla ravioli är klara och gör dem extra torra och krisiga.
  11. Servera med marinarasås färsk persilja och riven parmesanost.

tomatEnkel och god marinarasås

Det som ger såsen den genuina italienska smaken är schalottenlök, persilja och kummin. Här är receptet:

  • Stek 3 hackade schalottenlökar, 2 rivna vitlöksklyftor långsamt i olivolja.
  • Lägg i en halv urkärnad hackad chilipeppar och stek med.
  • Ta i några nypor torkad oregano och basilika.
  • Blanda i en burk passerade tomater.
  • Låt småputtra lite till.
  • Lägg i en msk socker samt strö över 1 tsk hel torkad kummin.
  • Slutligen lägger du i 2 dl klippt persilja.
  • När blandningen svalnat kör du allt i en mixer för att få en slät marinara sås.

montefalcoDet perfekta vintipset till Raviolin

Montefalco Sagrantino 2010

  • Område: Umbrien , Sagrantino di Montefalco
  • Producent: Cantina Le Cimate
  • Druva: Sagrantino
  • Art nr: 2296
  • Pris: 199 kr

Lite om den speciella druvan

Sagrantino är en inhemsk italiensk druva, mycket speciell för regionen Umbrien där druvan odlas på endast 660 hektar i omgivningarna kring byn Montefalco och trots sin lilla produktion har området beviljats DOCG status 1992. Sagrantino är en druva med mycket hög tanninnivå, vilket gör att viner framställda av Sargantino blir  mörklila i färgen med ett nästan centrum om du tittar i glaset.

Montefalco Sagrantino är ett urtypiskt och väldigt fruktigt vin för sitt område och producerat på enbart på druvan Sagrantino. Buketten är en mörkt kryddig med dofter av mörka bär, lakrits, lavendel och örter och med en distinkt och mycket balanserad prägel av tanniner. Vinet är lagrat i 24 månader, först i fat och därefter i tunnor, vilket i sin tur ger vinet en kraftfull stil. Vinet passar utmärkt med marinarasåsen och den smarriga raviolin.

Den lilla familjeägda vingården i Umbrien, Cantina le Cimate, på 28 hektar, ligger vackert på toppen av en kulle med fantastisk utsikt över Martanibergen och staden Montefalco och familjen Bartoloni är vinodlare sedan tre generationer tillbaka och är en av de ledande producenterna i Montefalco.

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Land: Italien, Montalcino, Toscana

Alkohol: 14,5 %

Pris: 219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Leave a Reply

avatar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
Notify of
senaste artiklarna