Sveriges första pantbara vinförpackningar

Hem » Nyheter » Sveriges första pantbara vinförpackningar

Detta gäller både BiB och glasflaskor och man kan panta via mobilen.   

Att panta förpackningar via mobilen när det är dags att återvinna blir alltmer populärt hos svenska konsumenter. Precis som för andra produkter lanseras nu, i början på juli, också de första pantbara vinförpackningarna.

Bakom konceptet står genom Bower (tidigare PantaPå) och som nu gör ett samarbete med det första vinföretaget, LYNX, så att konsumenter på ett enkelt sätt kan panta sin vinflaska i glas eller bag in box när det är dags att återvinna den.  För varje pant samlar konsumenten poäng via appen.

Poängen kan sedan användas för att lösa in värdecheckar. Därefter kan konsumenten välja att skänka pengarna, bland annat oavkortat till organisationen Solvatten eller föras över till bankkonto.

Hela 8 vinförpackningar från LYNX har en märkning, så kolla efter texten ”Panta mig!” Dessa pantas enkelt genom att man laddar ner Bower-appen till sin smartphone och skannar streckkoden på förpackningen när den återvinns vid en återvinningsstation eller återvinningsrum. Viktigt att komma ihåg är att bag in box-förpackningen måste plockas isär, där plastdelarna läggs i plaståtervinningen och kartong i kartongåtervinningen.

Med över 250 000 appanvändare har Bower (före detta PantaPå) sedan starten återvunnit mer än 12 miljoner på alla förpackningar och sparat miljön över 650 ton koldioxidutsläpp. Vi hoppas fler vinmärken följer i detta fotspår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.