Japansk tågstation släpper sitt vin!

Jo, du läste rätt!

På en järnvägsstation i staden Shiojiri planterades 1988 vinstockar – faktiskt en hel liten vingård – på plattformen. Man gjorde detta som för att marknadsföra vin till turisterna som kom till området som heter Nagano men kända vinregioner som Chikumagawa, Kikyogahara, Nihon och Tenryugawa. Här gör man viner mest av druvan Merlot.

Om ni undrar om papperslapparna kring vinlöven: I Japans växer vin har generellt en subtropisk miljö med mycket regniga somrar med alla de problem som detta medför. Man japanska vinodlare verkar vara ganska luttrade för exceptionella utmaningar och verkar klara det mesta.

Den vanligaste tekniken är att täcka knippen med löv med två bitar vaxat papper som häftas ihop för att skydda druvorna från regnet. Järnvägsstationen Shiojiris druvor är också Merlot och växer i pergola. Här är det järnvägspersonalen men hjälp av frivilliga boende som sköter stockarna, självklart under ledning av vinexperter. Förra året, skördade man druvorna för första gången och gjorde ca 100 flaskor vin som tillverkades på en lokal vingård.

Intressant de lav Japan, tycker vi. Här kan du besöka Shiojiri Tourism Association

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy