En Riesling från Bordeaux?

Hem » Nyheter » En Riesling från Bordeaux?

Kan druvan Riesling odlas i Bordeaux?

Vi har tidigare skrivit om klimatet som ibland verkar vara upp och ner. Nya druvor är på intåg medan traditionella druvor ibland migrerar till andra platser.

För första gången någonsin kommer en producent i Bordeaux att odla druvan Riesling, som normalt trivs bäst i lite kallare klimat och längre norrut i Alsace-regionen och i olika tyska vinregioner.

Det är Château Petit Val i St Emilion som i förra veckan gick ut med nyheten att man ska producera 600 flaskor med Bordeaux Riesling under klassifikationen Vin de France (Vin de Table), en klassifikation som just inbjuder till att experimentera lite extra utöver de klassiska vinstilarna. Château Petit Val hoppas kunna presentera sina Rieslingviner redan nästa år.

Rieslingdruvor som man planterade dessa för 3 år sedan på ett mindre markområde kommer från Alsace. Man har sedermera ökat på arealen något och man förväntar sig att av vingårdens totala produktion på cirka 50 000 flaskor per år kunna få fram cirka 1 200 flaskor av blommiga och fruktiga Riesling viner.

Besök deras hemsida här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.