Vin och ost – som hand i handske!

Hem » Nyheter » Vin och ost – som hand i handske!

ostovinNews Flash.

Bra nyheter för alla ost- och vinälskare!

En fransk studie, publicerad i Journal of Food Science, visar att vinet smakar ännu bättre om man äter det tillsammans med ost. Inte direkt någon nyhet, kanske, men nu har man ändå vetenskapligt bevisat att ost faktiskt kan göra att vinet smakar ännu bättre.

Studien genomfördes med fyra typer av vin, två röda viner och två vita viner: Pacherenc, Sancerre, Bourgogne och Madiran. Dessa parades sedan med olika ostar som Epoisses, Comté, Roquefort och Crottin de Chavignol.

Testare fick då beskriva sina smakupplevelser genom att dricka vinerna med och utan ost. Man fann då att osten inte påverkade smaken på något negativt sätt alls men i de flesta fall gjorde att vinet smakade ännu bättre och man kände också mer inslag av fruktaromer och smaker.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.