Cabernetkonsumenter föredrar mogna druvor

Enligt en undersökning av vinmagasinet Food Chemistry föredrar de flesta konsumenter att druvan cabernet sauvignon skördas när den fått mogna ordentligt istället för att plockas tidigt. Vinmakare talar ofta om att deras druvor nått ”optimal mognad”, men detta begrepp har länge varit vagt. Undersökningen gick ut på att 100 testpersoner fick smaka australiensiska cabernet-sauvignon-viner som innehöll allt mellan 11,8 och 15,5 procents alkohol. Ju längre druvan fått mogna, desto högre var alkoholhalten. Det visade sig att 13,6 procent var ”den optimala” alkoholhalten, och de viner som hade 11,8 procent var minst omtyckta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.