Hem » Vin Fakta » New South Wales – den näst största vinproducerande staten i Australien

New South Wales – den näst största vinproducerande staten i Australien

nsw_sydney-scaled_u9m7nz - Vinjournalen.se

New South Wales är den näst största vinproducerande staten i Australien. Här hittar vi fantastiska turiststäder som Sydney, samt populära turistmål som Bondi Beach, Jervis Bay och Byron Bay. Det finns få andra platser på jorden som erbjuder ett lika brett utbud av attraktioner och turistmål som New South Wales. Här kan du bada i tropiskt vatten, ta del av storstadsmiljöer, men även utforska en miljö som de flesta människor inte är vana vid. 

Besök Blue Mountains och Jenolan Limestone, eller ta del av andra fantastiska naturresemål som Mount Kaputar eller Mount Wollumbin/Warning. Här kan du ta del av vandringsleder med otroliga vyer och natur, en upplevelse du sent ska glömma!

New South Wales olika druvor och viner

New South Wales står för ungefär 30% av all den vinodling som vi hittar i Australien, där Hunter Valley är en av de mest kända, samt mest framträdande regionerna i Australien. Totalt sett så hittar vi ungefär 35,000 hektar av vinodling i New South Wales, en väldigt imponerande siffra.

Här produceras massvis med röda och vita druvor, där Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot och Pinot Noir är mest framträdande bland de röda. Chardonnay, Semillon, Riesling och Viognier är några av New South Wales mest kända och frekvent odlade vita druvsorter. Dessa druvor används sedan för att framställa fantastiska viner, där man hittar en blandning av både röda och vita viner. Mestadels av dessa viner tenderar att ha en lägre alkoholhalt än resterande viner i Australien, ett resultat av en ganska tät och ihållande molnighet under en stor del av året.

Karta över några av New South Wales bästa vingårdar

New South Wales bästa vingårdar

New South Wales står för ca 30% av Australiens totala vinodling. Här kan du välja på ett flertal olika vingårdar att besöka, där alla har sina egna unika egenskaper och lockelser. 

Shaw Wines – en mysig vingård i Murrumbateman stad

 Image Alt - Vinjournalen.se

Den familjeägda vingården Shaw Wines producerar en samling av vita, röda, rosé och mousserande viner. Här kan du boka ett besök för vinprovning, samt en rundtur kring deras fantastiska ägor. Här får du sitta i deras genuina och mysigt inredda vinkällare, samtidigt som du provsmakar deras kvalitativa viner.

 • Appellationer: –
 • Aktiviteter: Boka en provsmakning och rundtur hos Shaw Wines
 • Pris: €3 per person

Tamburlaine Organic Wines – producerar kvalitativa organiska viner

 Image Alt - Vinjournalen.se

Här använder man samtida organiska procedurer för att producera kvalitativa och organiska viner. Vingården anses som en av Australiens mest framträdande producenter av organiska viner, samt använder en stor samling av druvor till deras breda samling av viner. Här kan du boka en rundtur och vinprovning av deras organiska viner, samtidigt som du får ta del av information angående deras produceringsprocess.

 • Appellationer: Hunter Valley, Orange, Central Ranges
 • Aktiviteter: En unik upplevelse med provsmakning och rundtur kring ägorna
 • Pris: €22 per person

Brokenwood Wines – en av Australiens mest framträdande vingårdar

 Image Alt - Vinjournalen.se

Det finns en anledning till att den här vingården är dyrare att besöka än de flesta andra vingårdarna i Australien. Brokenwood Wines har ett väldigt högt aktat rykte, samt är kända för att producera och leverera förstklassiga viner. Vingården har vunnit flera prestigefyllda priser, samt producerar en imponerande siffra av en miljon vinflaskor per år.

 • Appellationer: – Hunter Valley
 • Aktiviteter: Unik och otrolig vinprovning som inkluderar rundtur kring ägorna
 • Pris: €62 per person

Borambola Wines – prisbelönt vingård som ligger uppe i bergen

 Image Alt - Vinjournalen.se

Totalt sett så har vingården vunnit över 20 olika priser för sina fantastiska viner, vilket är ett bevis för hur hög kvalité man producerar hos Borambola Wines. Här ligger fokus på att producera viner av druvorna Chardonnay, Shiraz och Cabernet Sauvignon, där man alltid försöker att göra vinerna bättre än vad dom redan är. Boka ett besök hos Borambola Wines, eller varför inte arrangera ditt bröllop eller födelsedagsfirande hos denna fantastiska vingård?

 • Appellationer: – Gundagai
 • Aktiviteter: Smaka på prisbelönta viner, samtidigt som du får ta del av en rundtur kring ägorna
 • Pris: €6 per person

Ett besök hos New South Wales är en resa du sent ska glömma. Du får inte bara njuta av förstklassiga viner, utan du får även ta del av fantastiskt natur, städer, samt en kultur som är mer än värd att ta del av. Ta med hela familjen på en resa ni sent ska glömma!

Hos winetourism.com, en av världens främsta sidor vad gäller vinturism, så hittar du massvis med information om både viner, vingårdar, samt resor. Om du är en riktig vinentusiast, då kommer du verkligen att älska den här sidan!

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i New South Wales som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i New South Wales samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Vilken är den näst största vinproducerande staten i Australien?

New South Wales.

Vilka är några populära turistmål i New South Wales?

Sydney, Bondi Beach, Jervis Bay och Byron Bay.

Vilka är de mest framträdande druvsorterna som odlas i New South Wales?

Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Semillon, Riesling och Viognier.

Vilken är den mest kända och framträdande vinregionen i New South Wales?

Hunter Valley.

Vilka är några av de bästa vingårdarna att besöka i New South Wales?

Shaw Wines, Tamburlaine Organic Wines, Brokenwood Wines och Borambola Wines.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

One Comment

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.