Sött vin från Australien

En komplett och uppdaterad vinguide för Australienska Dessert viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Sött vin från Australien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Dessert Australienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Australienska Dessert viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Australienska Dessert viner.

Filter

Filters

 

Vintips Dessert Vin från olika regioner i Australien

Söta viner från Australien

Australien är känt för sina djärva och fruktiga viner, och dess söta viner är inget undantag. Landet producerar ett brett utbud av söta viner, inklusive botrytis- påverkade viner, förstärkta viner och sen skörd viner. Dessa viner är tillverkade av olika druvsorter, men de delar alla en sötma som balanseras av syra och en rad komplexa smaker. Oavsett om du letar efter ett dessertvin eller ett vin att para med ost, finns det en australiskt sött vin som är perfekt för dig.

Tips – Vår Vinguide för Söta viner från Australien

Vanliga frågor om Sött Viner från Australien
 • Vilka regioner i Australien producerar söta viner?

  Några av de bästa söta vinerna i Australien produceras i Barossa Valley, Hunter Valley och Yarra Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för söta viner i Australien?

  Några av de viktigaste söta druvsorterna i Australien är Semillon (Botrytis), Riesling (Botrytis), Muscat (Muscat Blanc à Petits Grains), Topaque (Muscadelle) och Botrytis Viognier.

 • Vilket är det mest populära söta vinet i Australien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära söta vinet i Australien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men en av de populära söta vinerna i Australien är Liqueur Muscat.

 • Vilken typ av vin är Australien känt för?

  Australien är känt för sina djärva och fruktiga Shiraz, liksom sina friska och uppfriskande vita viner som Chardonnay och Sauvignon Blanc.