Rosé vin från Australien

En komplett och uppdaterad vinguide för Australienska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Australien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Australienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Australienska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Australienska Rosé viner.

Filter

Filters

 

Alla Rose Viner från Australien

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Australien

Roséviner från Australien

Australien producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från Shiraz- och Grenache-druvorna. Australiensiska roséviner är vanligtvis fylliga och har smaker av röda frukter, hallon och en antydan av kryddor. Några av de mest populära australiensiska rosévinerna inkluderar Oyster Bay Rosé från Marlborough, som har en ljus syra och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner, och Yalumba Y Series Rosé från Barossa, som har en medium kropp och smaker av röda frukter och en antydan av kryddor. Australiensiska roséviner är en bra matchning till kryddiga rätter, grillat kött och starka ostar.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Australien

Vanliga frågor om Rose Viner från Australien
 • Vilka regioner i Australien producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i Australien produceras i South Australia, Victoria, New South Wales och Western Australia.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Australien?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i Australien är Shiraz, Grenache, Mourvèdre och Sangiovese.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Australien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära rosévinet i Australien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära rosévinerna i Australien är Rosé från South Australia.

 • Vilken typ av vin är Australien känt för?

  Australien är känt för sina kraftfulla och fruktiga Shiraz, samt sina friska och uppfriskande vita viner som Chardonnay och Sauvignon Blanc.