Hem » Vin Fakta » Västra Australien – vinodling, fantastiska miljöer, paradiset på jorden!
Vin Fakta

Västra Australien – vinodling, fantastiska miljöer, paradiset på jorden!

west_australia_perth-scaled_kopv2y - Vinjournalen.se

Västra Australien är en metropol vad gäller turism, både tack vare dess otroliga natur och fantastiska miljöer, men även tack vare deras vinproduktion. Även om denna vinregion endast står för 5% av Australiens totala vinproduktion, så är de vingårdar vi hittar i västra Australien av absolut högsta kvalité, samt producerar en stor del av Australiens bästa viner.

När du besöker västra Australien så får du absolut inte missa deras kuststäder. Här kan du surfa, bada i fantastiskt blått vatten, eller bara njuta av de otroliga miljöer som denna region bjuder på. Besök gärna kända turistplatser som Perth, Margaret River och Broome.

Västra Australiens olika druvor och viner

Totalt sett så hittar vi 3 zoner, 9 regioner, samt 6 underregioner i västra Australien. Trots detta stora utbud av vinregioner, så produceras endast 5% av landets totala vinproduktion i västra Australien, samt att 7% av landets vingårdar är lokaliserade här.

Här odlas en blandning av vita och röda druvor, där Cabernet Sauvignon, Merlot och Pinot Noir är några av de mest framstående bland de röda, samt att Riesling, Chardonnay och Sauvignon Blanc är några av de mest framträdande bland de vita. Dessa regioner producerar förstklassiga viner, som både är kända inom Australiens gränser, men även i hela världen.

Karta över några av Västra Australiens bästa vingårdar

Västra Australiens bästa vingårdar

En resa till västra Australien är perfekt för hela familjen, paret som vill komma iväg på en romantisk semester, eller den ensamresande vinälskaren. 

Amelia Park Wines – en av Australiens 5% bästa vingårdar

amelia-park-wines - Vinjournalen.se

Amelia Park Wines omges av vatten på 3 av 4 möjliga sidor, samt att dess omgivande miljöer är helt fantastiska. Här produceras massvis av 5 stjärniga viner, och vingården klassas idag som en av Australiens 5% bästa vingårdar.

 • Appellationer: Margaret River, Frankland River
 • Aktiviteter: Utforska fantastiska miljöer, samt provsmaka kvalitativa viner
 • Pris: €0 per person

Flowstone – en pärla i Forest Grove

flowstone - Vinjournalen.se

Flowstone omges av fantastisk natur, kultur och spännande historia. Idag producerar vingården fantastiska viner som uppskattas världen över, där man fokuserar både på vita och röda viner, som lagras i fantastiska ekfat. Här använder man inte bara sina egna druvor, utan köper även in druvor från andra vinordlare i närheten, vilket skapar en otroligt genuin och familjär karaktär.

 • Appellationer: Margaret River
 • Aktiviteter: Här kan du boka en rundtur och vinprovning
 • Pris: €0 per person

Gilbert Wines – en liten vingård med gedigen kunskap

 Image Alt - Vinjournalen.se

Vingården omges av deras fantastiska odlingar, där både vita och röda druvor odlas. Här odlar man Riesling, Chardonnay och Cabernet Sauvignon för att bara nämna några, men odlar självklart andra typer av druvor också. En rundtur och vinprovning hos Gilbert Wines utlovar otroliga miljöer, spännande historia, samt en inblick i hur man producerar sina förstklassiga viner. Ta även med barnen, och låt dom ta del av några av vingårdens barnaktviteter. Ett besök hos Gilbert Wines är verkligen en upplevelse för hela familjen!

 • Appellationer: – Mount Barker
 • Aktiviteter: Fantastiskt provsmakning av deras viner, samt rundtur kring ägorna
 • Pris: €12 per person

Evoi Winery – premium viner som började i ett garage 

 Image Alt - Vinjournalen.se

Vingården Evoi Winery ligger i Margaret River region och vingården betraktas som en av de finaste boutique vingårdarna i regionen. Det är tack vare intresset och viljan från Nigel Ludlow som vingården har lyckas premium viner. Vingården startade han 2007 i sitt garage när han tillverkade två fat av Chardonnay som fick utmärkta recensioner. Besök vingården för att smaka på viner som har vunnit många prestigefyllda priser. 

 • Appellationer: Margaret River, Blackwood Valley
 • Aktiviteter: Här kan du boka en rundtur och vinprovning
 • Pris: €0 per person

Västra Australien må vara känt för sin fantastiska miljö och exotiska nöjen, men bjuder även på otroliga vingårdar. Här kan du välja på ett flertal olika vingårdar, där varje enskild gård erbjuder sina egna unika upplevelser. En resa till västra Australien är något som hela familjen kan njuta av, en resa som sent ska glömmas!

Om du vill ha mer information om viner och vingårdar så rekommenderas det att du besöker winetourism.com, en av världens främsta sidor vad gäller vinturism. Här får du både svar på dina frågor, men även massvis med matnyttig information inom ämnet!

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Västra Australien som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Västra Australien samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Vilka är några av de mest framstående druvorna som odlas i västra Australien?

Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay och Sauvignon Blanc är några av de mest framstående druvorna som odlas i västra Australien.

Vilka är några av de bästa vingårdarna att besöka i västra Australien?

Några av de bästa vingårdarna att besöka i västra Australien inkluderar Amelia Park Wines, Flowstone, Gilbert Wines och Evoi Winery.

Vilka aktiviteter kan man göra på vingårdarna i västra Australien?

På vingårdarna i västra Australien kan man utforska fantastiska miljöer, delta i rundturer och vinprovningar, samt njuta av förstklassiga viner.

Vilka regioner är kända för sin vinproduktion i västra Australien?

Margaret River, Frankland River och Mount Barker är några av de regioner som är kända för sin vinproduktion i västra Australien.

Var kan man hitta mer information om viner och vingårdar i västra Australien?

För mer information om viner och vingårdar i västra Australien rekommenderas det att besöka winetourism.com, en av världens främsta sidor inom vinturism. Här kan man få svar på sina frågor och hitta massvis med matnyttig information inom ämnet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.