Vitt vin från Australien

En komplett och uppdaterad vinguide för Australienska Vita viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Vitt vin från Australien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Australienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Australienska Vita viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Australienska Vita viner.

Filter

Filters

 

Alla Vitt Viner från Australien

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Australien

Vita viner från Australien

Australien är känt för att producera högkvalitativa vita viner med livfulla fruktiga smaker och uppfriskande syra. En av de mest populära australiensiska vita vinerna är Chardonnay, som oftast är fyllig och rik med smaker av tropisk frukt, vanilj och en hint av ekfat. Andra populära australiensiska vita viner inkluderar Riesling, som är känt för sin friska syra och smaker av gröna äpplen och citrus, och Semillon, ett medium-fylligt vin med smaker av citron och örter. Australiensiska vita viner passar bra till skaldjur, kyckling och pastarätter.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Australien

Vanliga frågor om Vitt Viner från Australien
 • Vilka regioner i Australien producerar vita viner?

  Några av de bästa vita vinerna i Australien produceras i Barossa Valley, Hunter Valley, Margaret River, Yarra Valley och Adelaide Hills.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för vita viner i Australien?

  Några av de huvudsakliga vita druvsorterna i Australien är Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Riesling och Pinot Grigio/Pinot Gris.

 • Vilket är det mest populära vita vinet i Australien?

  Det är svårt att avgöra det mest populära vita vinet i Australien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men några av de populära vita vinerna i Australien är Chardonnay, Sauvignon Blanc och Riesling.

 • Vilken typ av vin är Australien känt för?

  Australien är känt för sin kraftfulla och fruktiga Shiraz, liksom sina fräscha och uppfriskande vita viner som Chardonnay och Sauvignon Blanc.