Rött vin från Australien

En komplett och uppdaterad vinguide för Australienska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Australien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Australienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Australienska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Australienska Röda viner.

Filter

Filters

 

Alla Rött Viner från Australien

Vintips Rött Vin från olika regioner i Australien

Röda viner från Australien

Australien är känt för sina djärva och fruktiga röda viner, som är gjorda av en rad druvsorter, inklusive Shiraz, Cabernet Sauvignon och Merlot. Det mest kända australiska rödvinet är Shiraz, som är känt för sin fylliga smak och smaker av svarta frukter och kryddor. Andra australiska röda viner inkluderar Cabernet Sauvignon, som är fylligt och rikt på smak, och Grenache, som är lättare i kroppen och har smaker av röda frukter och kryddor. Australienska röda viner lagras ofta på ekfat, vilket kan ge dem ytterligare komplexitet och djup. Dessa viner passar utmärkt till grillat kött, barbecue och kryddiga rätter.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Australien

Vanliga frågor om Rött Viner från Australien
 • Vilka regioner i Australien producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Australien produceras i Barossa Valley, Hunter Valley, Margaret River, McLaren Vale, Coonawarra och Yarra Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Australien?

  Några av de viktigaste röda druvsorterna i Australien är Shiraz (Syrah), Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Grenache och Mourvèdre.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Australien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära röda vinet i Australien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära röda vinerna i Australien är Shiraz.

 • Vilken typ av vin är Australien känt för?

  Australien är känt för sina kraftfulla och fruktiga Shiraz, liksom sina friska och uppfriskande vita viner som Chardonnay och Sauvignon Blanc.