Vad är det då som gör att röda viner från Kampanien får så mycket uppmärksamhet? Många tror att det är för att vinerna här är nästan enbart framställda på inhemska druvsorter. Trots att viner har producerats här sedan 600-talet har området länge främst varit känt för turistdestinationerna Amalfikusten och Neapel.

Populära druvsorter som används till att göra röda viner från Kampanien:

  • Anglianico
  • Piedirosso
  • Sciascinoso
  • Guarnaccia

Vinproduktionen i Italien var lidande i många år efter att phylloxera-epidemin hade härjat i Europa. I områden som Kampanien övergavs de historiska vinodlingarna. Vinmakarna planterade om sina odlingar med stockar som var resistenta mot smittan, för att kunna fortsätta producera vin.

Som i övriga Europa har det dock på senare tid varit en trend hos vingårdarna att återvända till sina rötter. Det innebär att när man köper röda viner från Kampanien får man återigen njuta av vin som framställts på samma druvor som regionen har odlat i hundratals år.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy