Peppar

Peppar i vin-sammanhang kan ge en kryddig och lite het smakupplevelse. Det är vanligt att använda peppar i röda viner för att ge en extra dimension till smaken. Men det är viktigt att inte överdriva mängden peppar för att undvika att vinet blir obalanserat.

Frågor och svar om Peppar:

Vad är peppar i vin-sammanhang?

Peppar i vin-sammanhang är en smak som kan uppträda i vissa typer av vin, där vinet har en kryddig och pepprig smakton.

Vilka vintyper har vanligtvis en pepprig smak?

Viner som är gjorda av druvor som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/syrah/u0022u003esyrahu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/zinfandel/u0022u003ezinfandel u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/cabernet-sauvignon/u0022u003ecabernet sauvignonu003c/au003e har oftast en pepprig smakton.

Vilka maträtter passar bra med peppriga viner?

Peppriga viner passar bra med maträtter som innehåller rött kött, grillade grönsaker eller kryddiga såser, då de kan förstärka smakerna i maten.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.