Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Basilika

Basilika i vin-sammanhang hänvisar till när ett vin har en arom eller smak som påminner om färsk basilika. Denna örtiga och friska karaktär kan ge vinet en extra dimension av komplexitet och intresse. Basilika-toner hittas oftast i vissa vita viner, såsom Sauvignon Blanc eller Grüner Veltliner, och bidrar till en uppfriskande och välbalanserad smakupplevelse.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

En basilika är en vintyp som kännetecknas av sin höga syrahalt och sin smak av lakrits, svarta vinbär och peppar.

Basilika-vin görs vanligtvis av druvsorten Syrah, men kan också innehålla andra druvor som Grenache och Mourvèdre.

Maträtter som passar bra att servera tillsammans med basilika-vin inkluderar rätter med medelhavsinspiration, såsom caprese-sallad, pestopasta, tomatbaserade rätter och grillade grönsaker. Det kan också komplettera fisk- och skaldjursrätter samt ljusa sommarsallader.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar