Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Romrussin

Romrussin är en smaksättning som tillsätts i vissa viner för att ge en fylligare och mer komplex smak. Det är vanligt i viner från södra Frankrike och Spanien, och ger en ton av russin och kryddor som passar bra med röda kötträtter och ost.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Romrussin är en typ av dessertvin som är gjord på russin som har blivit dränkta i rom och sedan pressade för att få ut saften.

Romrussin passar bäst till rika och tunga desserter som choklad, karamelliserade frukter och nötter, och kryddiga bakverk.

Romrussin ska serveras vid rumstemperatur eller något svalare, runt 16-18 grader Celsius. Det är viktigt att inte servera det för kallt eftersom det kan minska dess smak och doft.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar