Mango

Mango är en smak som kan förekomma i vissa viner och ger en fruktig och söt ton. Det kan vara en trevlig överraskning i ett vin och passar särskilt bra till somriga rätter och desserter.

Frågor och svar om Mango:

Vilka typer av viner passar bäst med mangosmak?

Viner med högre syra och lägre alkoholhalt, såsom u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blancu003c/au003e eller u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRieslingu003c/au003e, passar bäst med mangosmak.

Kan man använda mango i tillverkningen av vin?

Ja, det är möjligt att använda mango i tillverkningen av vin, men det är inte en vanlig ingrediens och det kan vara svårt att hitta viner som innehåller mango.

Vilka smaker kan man förvänta sig i ett vin med mangosmak?

Ett vin med mangosmak kan ha en fruktig och tropisk smakprofil med inslag av citrus och melon. Det kan också ha en viss syrlighet och friskhet.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.