Salvia

Salvia, eller salviasmak, är en smakprofil som kan återfinnas i vissa viner. Det är en örtig smak som påminner om smaken av salviasmör eller salvia-te. Salviasmak kan vara särskilt framträdande i vita viner som Sauvignon Blanc, men kan också förekomma i röda viner som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Frågor och svar om Salvia:

Vilka andra smaker kan associeras med salvia i vinet?

Andra smaker som kan associeras med salvia i vinet inkluderar rosmarin, timjan och andra örtiga toner.

Vilka typer av viner kan salvia-smaken ofta hittas i?

Salvia-smaken kan ofta hittas i viner som är kryddiga och örtiga, särskilt i röda viner som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sangiovese/u0022u003eSangiovese u003c/au003eoch Cabernet Sauvignon.

Hur påverkar salvia i vin upplevelsen av maten som serveras tillsammans med det?

Salvia-smaken kan förhöja smaken av mat som serveras tillsammans med vinet, särskilt mat som innehåller örtiga smaker eller starka kryddor.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.