Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Korinter

Korinter i vin-sammanhang beskriver en smakton som påminner om russin eller torkade druvor. Det är vanligt i söta dessertviner som exempelvis sherry och portvin. Korintsmaken kan ge vinet en söt och koncentrerad smakprofil och kan också ha inslag av torkad frukt och kryddor.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Korinter i vin-sammanhang beskriver en smakton som påminner om russin eller torkade druvor.

Söta dessertviner som exempelvis sherry, portvin och muscat är kända för att ha smaken av korinter. Dessutom kan viner som har lagrats på ekfat också ha denna smakton.

Ett vin med smak av korinter passar ofta bra till söta desserter, choklad och nötter. Dessutom kan det fungera som en bra avslutning på en måltid eller som en ingrediens i matlagning, till exempel i såser eller marinader.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar