Kakao

Kakao i vin kan ge en härlig smak av choklad och kaffe. Det kan också ge en fylligare och mjukare känsla i munnen. Men det är viktigt att balansera det med andra smaker för att undvika en för tung eller överväldigande smak.

Frågor och svar om Kakao:

Kan kakao smaker förekomma i vin?

Ja, det är möjligt att upptäcka kakao smaker i vissa röda viner som har lagrats på ekfat eller har hög tannin.

Vilka druvsorter kan ge viner med kakao smaker?

Druvsorter som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/cabernet-sauvignon/u0022u003eCabernet Sauvignonu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/merlot/u0022u003eMerlot u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/syrah/u0022u003eSyrah u003c/au003eär kända för att producera viner med kakao smaker.

Vilka maträtter kan man para ihop med viner med kakao smaker?

Viner med kakao smaker fungerar bra med rätter som innehåller choklad, rött kött eller kraftiga såser. Exempelvis kan en Cabernet Sauvignon med kakao smaker para ihop med en biff med chokladsås.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.