Vingummi

Vingummi är en smakbeskrivning i vin som ofta används för att beskriva en fruktig och söt smak, som påminner om den söta smaken av vingummi. Smaken är vanligtvis mer framträdande i yngre viner och kan ha toner av bär eller fruktcocktail. I allmänhet anses det vara en positiv smakprofil som gör vinet mer lättillgängligt och passande för en bredare publik.

Frågor och svar om Vingummi:

Vilka druvor och vinstilar är mest benägna att ha smak av vingummi?

Druvor som ofta ger smaker som påminner om vingummi inkluderar u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/zinfandel/u0022u003eZinfandelu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/grenache/u0022u003eGrenache u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/syrah/u0022u003eSyrahu003c/au003e. Vinstilar som ofta har denna smakprofil inkluderar fruktiga och mjuka röda viner, såsom Beaujolais Nouveau och vissa kaliforniska röda viner.

Vad orsakar smaken av vingummi i vin?

Smaken av vingummi i vin beror vanligtvis på en kombination av fruktiga smaker från druvan och en liten mängd restsocker som lämnar en söt eftersmak.

Vilka maträtter passar bra med vin som har en smak av vingummi?

Vin med smak av vingummi passar bra till rätter med smaker av rött eller mörkt kött, såsom grillad biff eller lamm, men fungerar också bra till smakrika vegetariska rätter, t.ex. vegetariska grytor eller grillade grönsaker.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.