Gott till fisk och grönsaker från försommarens grill är det nyanserade och smakrika Pouilly-Fuissé 2013 som finns i Systemets ordinarie sortiment med artikelnummer 2756. Pouilly Fuissé är en appellation som utmärker några av Bourgognes finaste vita viner och detta är inget undantag. Det här är en riktigt god och torr Bourgogne på druvan Chardonnay och vinet är väl värt sitt pris på 179 kr. Färgen är vackert guldgul och smaken är välnyanserad och härligt koncentrerad av fat, gula plommon, persika, citrus och örter. Vinet har fått fina recensioner för sin avrundade fräschör och långa eftersmak. Elegant och uppfriskande, lite känslig med tydliga noter av ek. Kan gärna lagras 2-5 år.

Lite om regionen:

Pouilly-Fuissé är den mest kända delen av Mâconnais som är en appellation (AOC) för vitt vin i Bourgogne i centrala Frankrike. Regionerna Fuissé, Solutré-Pouilly, Vergisson och Chaintré. Pouilly-Fuissé producerar endast viner av druvan Chardonnay.

Lite om vingården:

Domaine Georges Burrier är kända för sina fina och exklusiva Bourgogneviner. Kanske är det därför som ett flertal restauranger med Guide Michelinstjärnor har Pouilly-Fuissé på sin vinlista och det säger en hel del om den här vingården, eftersom det inte finns ett ”Premier Cru”-system inom appellationen Pouilly Fuissé. Vingårdarna ligger på branta sluttningar i La Cote, Vers Cras – Les Champs och i Vers Chanes i södra Bourgogne och med en terroir av lera och kalk. Familjen Burrier har producerat vin i sex generationer och under fem århundraden.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy