I sociala sammanhang är det alltid trevligt att diskutera om vinet som man dricker. Men det finns alltid folk som ska glänsa och överträffa andra med sin kunskaper. Visst känner vi alla någon som vet allt om allting, i synnerhet när det kommer till vin. Och gissa om de har kräsna gommar! De berättar alltid hur mycket bättre ett annat vin är, än det du just bjuder på. Att försöka resonera med en viktig-petter går inte. Att förklara att man inte alltid kan dricka ett Chateau Margaux är lönlöst.

Bävar du för att öppna den där flaskan som du tänkte bjuda på? Här är två taktiker som du kan använda för att avväpna vinsnobben:

Insistera på en blindprovning.

Om det kom till kritan skulle vinsnobben säkert inte kunna känna skillnad mellan Bourgogne eller Bordeaux, så en blindprovning kan ge dig större än 50% chans att vinna vadet. Du gör klokt i att välja några spanska viner i olika prisklasser, regioner och druvor. Det blir alltid klurigare för den som egentligen inget vet.

Ta till ditt eget “vinsnack”.

Kör samma stil, men läs på om vinet först. Berätta om vinet, strö ut några vintermer och ge kontra med lite vinjargong. Här är några exempel:

  • “Jag tror att detta röda vin behöver lite mer tid för att lufta.”
  • “Jag känner en smak av tryffel, med inslag av jord och kryddor i det här franska röda.”
  • ”Oj vilken Pinot Grigio (eller Gris) skarpt och uppfriskande. Är det ek som doftar så, tror du?”
  • “Jag är egentligen inte ett fan av Tokajer, men detta smakar exceptionellt, eller hur? Det var Decanter som rekommenderade detta i veckan.”

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy