Lär dig det korrekta sättet att avnjuta Merlot

Merlot ska väljas med stor omsorg och om du är en nykomling till dessa fantastiska röda viner bör du börja med ett yngre vin. De vinerna är lättare och med en fruktigare och lenare smak än de som har lagrats länge. Äldre Merlot-viner har haft tid att mogna och utveckla starkare smaker och fylligare kropp.
Tre steg för att njuta mer av Merlot:
- Förvara vinet på en kall, mörk plats
- Kyl till 13,3 till 14,4 grader innan servering
- Dekantera under en kortare period så att vinet får andas
Merlot ska förvaras på en kall och mörk plats tills du ska servera det. Luta flaskan i vinkel när du förvarar den, så att korken är fuktig. Kyl vinet till runt 14 grader. Som med många andra röda viner bör du dekantera det och låta det andas innan du serverar det, så att smakerna utvecklas till fullo.
Merlotviner avnjuts bäst i glas speciellt gjorda för röda viner. Dessa glas har oftast en stor kupa med bred öppning, så att vinet kan fortsätta att andas eller syresättas efter att det har serverats.
Frågor och svar:
Yngre Merlot-viner rekommenderas för nykomlingar då de är lättare och har en fruktigare och lenare smak.
Att dekantera Merlot-vin gör att smakerna utvecklas till fullo.
Merlot-vin bör kylas till 13,3 till 14,4 grader innan servering.
Merlot-vin bör förvaras på en kall och mörk plats för att bevara dess kvalitet och smak.
Glas speciellt gjorda för röda viner rekommenderas för att avnjuta Merlot-vin, med en stor kupa och bred öppning för att vinet ska kunna fortsätta att andas eller syresättas efter servering.