Merlot ska väljas med stor omsorg och om du är en nykomling till dessa fantastiska röda viner bör du börja med ett yngre vin. De vinerna är lättare och med en fruktigare och lenare smak än de som har lagrats länge. Äldre Merlot-viner har haft tid att mogna och utveckla starkare smaker och fylligare kropp.

Tre steg för att njuta mer av Merlot:

  • Förvara vinet på en kall, mörk plats
  • Kyl till 13,3 till 14,4 grader innan servering
  • Dekantera under en kortare period så att vinet får andas

Merlot ska förvaras på en kall och mörk plats tills du ska servera det. Luta flaskan i vinkel när du förvarar den, så att korken är fuktig. Kyl vinet till runt 14 grader. Som med många andra röda viner bör du dekantera det och låta det andas innan du serverar det, så att smakerna utvecklas till fullo.

Merlotviner avnjuts bäst i glas speciellt gjorda för röda viner. Dessa glas har oftast en stor kupa med bred öppning, så att vinet kan fortsätta att andas eller syresättas efter att det har serverats.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris369 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy