Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Timjan

Timjan är som en kryddig kompis som gillar att hänga med i vinet. Den ger en härlig doft av örter och en smak som kan vara både blommig och lite pepprig. Timjan passar extra bra till röda viner och ger en extra dimension till smaken.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Timjan kan ge en kryddig och örtig smakprofil till vinet, med toner av rosmarin och lavendel.

Timjan passar särskilt bra med röda viner som är kryddiga och örtiga i smaken, som exempelvis Syrah och Grenache. Det kan också fungera bra med vissa vita viner, som Sauvignon Blanc.

Timjan kan användas som en aromatisk referenspunkt under vinprovning. Genom att dofta på färsk timjan kan man upptäcka liknande doftnoter i vinet. Timjan kan även användas för att smaksätta vinbaserade drinkar eller som dekorativt inslag vid servering av vin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar