Plommon

Plommon kan ge en söt och fruktig smak till vissa viner, särskilt röda viner. Det kan också bidra till en mjukare och mer rundad känsla i munnen. Men det är inte alltid en självklar ingrediens i vin, det beror på vinets stil och druvsort.

Frågor och svar om Plommon:

Vilken typ av vin passar bra med plommonsmaker?

Generellt sett passar röda viner som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/merlot/u0022u003eMerlotu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/syrah/u0022u003eSyrah u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/zinfandel/u0022u003eZinfandel u003c/au003ebra med plommonsmaker.

Kan man använda plommon i vinframställning?

Ja, plommon kan användas för att göra vin, särskilt i form av dessertviner såsom tyska Trockenbeerenauslese-viner.

Vilka andra smaker kan kombineras med plommon i vin?

Plommonsmaker kan kombineras med andra fruktiga smaker som hallon och körsbär, samt kryddiga smaker som kanel och vanilj.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.