Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Pepparmynta

Pepparmynta i vin-sammanhang kan ge en uppfriskande smak och doft till vissa vita viner och roséviner. Det kan också användas som en aromatisk ingrediens i vissa mousserande viner. Men det är viktigt att använda det med måtta, så att det inte överväldigar vinets naturliga smaker.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Ja, pepparmynta kan användas för att smaksätta vin, särskilt i kalla sommardrinkar.

Pepparmynta passar bäst med vita viner som Sauvignon Blanc eller Riesling, eller med mousserande viner som Prosecco.

Man kan använda färsk pepparmynta för att smaksätta vin genom att tillsätta några kvistar i en karaff med vin och låta det dra i några timmar. Man kan också använda pepparmynta-sirap för att enkelt tillsätta smaken till vinet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar