I vin-sammanhang används inte termen ”lättvin”, utan snarare ”lätta viner” för att beskriva viner med låg alkoholhalt, oftast under 10%. Dessa viner kan vara spritsiga, fruktiga eller torra, men är kända för att vara friska, lätta och lättdruckna.
I vin-sammanhang används inte termen ”lättvin”, utan snarare ”lätta viner” för att beskriva viner med låg alkoholhalt, oftast under 10%. Dessa viner kan vara spritsiga, fruktiga eller torra, men är kända för att vara friska, lätta och lättdruckna.
Lätta viner i vin-sammanhang beskriver viner med låg alkoholhalt, oftast under 10%.
Lätta viner kan vara både spritsiga, fruktiga eller torra, men är kända för att vara friska, lätta och lättdruckna. Exempel på lätta viner är Riesling, Moscato, Chenin Blanc och Pinot Grigio.
Lätta viner passar ofta bra till maträtter med milda smaker, som exempelvis sallader, fisk och skaldjur eller pasta med lättare såser. De kan också fungera som en fördrink eller ett lättare vin att dricka på egen hand.