Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Kärvt

Kärvt i vin-sammanhang beskriver en smakton som är skarp, torr och syrlig. Det kan kännas som en ”kärva” eller en känsla av att tänderna drar ihop sig. Det är vanligt i vissa vita viner, särskilt de som har hög syra och låg sötma.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Kärvt i vin-sammanhang beskriver en skarp, torr och syrlig smakton.

Vita viner som Riesling, Sauvignon Blanc och Chablis är kända för att ha en kärv smakprofil. Dessutom kan vissa roséviner också ha en kärv smakton.

Ett kärvt vin passar ofta bra till mat med hög syra och låg fetthalt, som exempelvis fisk, skaldjur och sallader. Vinet kan också fungera som en uppfriskande aperitif eller en balanserande avslutning på en måltid.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar