Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Fruktpastill

Fruktpastill är en smak som kan finnas i vissa viner, och det påminner om de där goda små pillren som man kan suga på när man är sjuk. Det ger en fruktig och söt smak till vinet.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Ja, det är möjligt att använda fruktpastiller som smaksättning i vin. Man kan lägga i pastillerna direkt i vinet eller använda dem som inspiration för att skapa en liknande smakprofil.

Eftersom fruktpastiller är söta och fruktiga, passar de bäst med söta viner som dessertviner eller muscatviner. Man kan också prova att blanda fruktpastiller med mousserande vin för en frisk och bubblande drink.

Att använda fruktpastiller för att balansera en för syrlig smak i vin är inte en vanlig praxis. Det bästa sättet att hantera syrlighet är att välja viner med lägre syrahalt eller att para ihop vinet med maträtter som kan komplettera eller mildra den syrliga smaken.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar