Citrongräs

Citrongräs är en aromatisk ört som kan ha en distinkt citrusdoft och smak av citron och lime. I vin-sammanhang kan citrongräs användas som en beskrivning av vinets arom och smakprofil. Ett vin med doft och smak av citrongräs kan ha en frisk och fräsch karaktär med en uppfriskande syra.

Frågor och svar om ”Citrongräs” i vin-sammanhang:

Vilka andra aromer och smaker kan citrongräs associeras med i vin-sammanhang?

Citrongräs kan associeras med andra citrusfrukter som citron och lime samt med gröna örter som gräslök och koriander.

Vilka druvor och vinstilar kan ha citrongräsnoter i doft och smak?

Vindruvor som u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/sauvignon-blanc/u0022u003eSauvignon Blancu003c/au003e, u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/riesling/u0022u003eRiesling u003c/au003eoch u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/chenin-blanc/u0022u003eChenin Blancu003c/au003e kan ha citrongräsnoter i doft och smak. Vinproducenter kan också använda fatlagring eller blanding med andra druvor för att skapa citrongräsnoter i vinet.

Vilka maträtter kan passa bra med ett vin som har citrongräsnoter?

Ett vin med citrongräsnoter kan passa bra till asiatiska rätter som thailändsk curry med citrongräs eller vietnamesisk pho-soppa med lime och koriander. Det kan också fungera bra till fisk- och skaldjursrätter eller lätta sallader.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.