Grädde

Grädde i vin-sammanhang innebär att man tillsätter en liten mängd grädde i en sås eller soppa som innehåller vin. Grädden ger en rundare och mildare smak åt rätten och balanserar upp syran från vinet.

Frågor och svar om Grädde:

Vad är syftet med att tillsätta grädde i vin-såser?

Grädde används ofta för att ge en krämigare konsistens och mildra syran i vin-såser.

Vilken typ av grädde är bäst att använda i vin-såser?

Det är bäst att använda vispgrädde med hög fetthalt (minst 36%) för att få en krämig och stabil sås.

Kan man använda laktosfri grädde i vin-såser?

Ja, det går utmärkt att använda laktosfri grädde om man är intolerant mot laktos eller vill undvika mjölkprodukter av andra skäl.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.