Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Torkade rosor

Torkade rosor är en smak som kan förekomma i vissa viner. Det är en doft och smak som påminner om just torkade rosor, och kan bidra till en blommig och lite sötsyrlig karaktär i vinet.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Torkade rosor är en term som används för att beskriva en smakprofil i vin som påminner om doften av torkade rosor eller rosenblad. Det är en vanlig smakprofil i många röda viner.

Druvsorter som ofta förknippas med smaken av torkade rosor i vin inkluderar:

Utöver smaken av torkade rosor kan viner ofta ha inslag av örter, kryddor och frukt som kompletterar och harmoniserar med rosensmaken. Vanliga smaker kan inkludera jordgubbar, körsbär, lakrits, örter som lavendel eller rosmarin, samt kryddor som kanel och nejlika.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar