Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Torkad frukt

Torkad frukt är som en krydda i vinet. Det ger en sötma och fyllighet som balanserar syran och tanninerna. Tänk på russin, dadlar och fikon – de är som små smakbomber i vinet!

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Torkad frukt i vin-sammanhang är en vanlig smakkomponent som används för att ge vinet en söt, fruktig smak. Det kan inkludera torkade aprikoser, russin, fikon och dadlar.

Torkad frukt passar bäst med söta och kraftfulla viner som portvin, sherry och Madeira. Det kan också användas i vissa röda viner, som Zinfandel och Syrah.

Torkad frukt ger vinet en söt och fruktig smak, samtidigt som det också kan bidra med en viss syrlighet och kryddighet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar