Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Salt

Salt i vin kan påverka smaken på olika sätt. Det kan framhäva viss sötma och dämpa syra. Men för mycket salt kan också göra vinet obalanserat och obehagligt att dricka. Så använd sparsamt!

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Att tillsätta en liten mängd salt i vin kan minska den bittra smaken och ge en mjukare smakupplevelse.

Viner med hög tannin och hög syra, som till exempel röda viner från Bordeaux eller Toscana, kan dra nytta av att tillsätta en liten mängd salt för att balansera smaken.

I normala fall tillsätts inte salt direkt i vin, eftersom vinets smakbalans och komplexitet är beroende av naturliga ingredienser. Vinets saltnivåer kan dock påverkas av markförhållanden där druvorna odlas. Det är viktigt att följa vinets naturliga karaktär och inte tillsätta extra salt.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar