Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Rökt korv

Rökt korv är som en bästa vän till vinet. Den salta och rökiga smaken passar perfekt till många olika sorters vin och kan verkligen höja smakupplevelsen. Så nästa gång du öppnar en flaska vin, se till att ha lite rökt korv till hands!

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Generellt sett passar röda viner med hög syra och tanniner bäst till rökt korv, exempelvis en Cabernet Sauvignon eller en Syrah.

Ja, det går att servera vitt vin till rökt korv, men det är vanligare att välja ett rött vin.

Smaker i rökt korv som kan påverka vinvalet inkluderar rökighet, kryddighet och sälta.Generellt sett fungerar viner med fyllig kropp, måttlig till hög syra och välbalanserade tanniner bra. Exempel på sådana viner är Syrah, Zinfandel eller röda blends. Det är också viktigt att ta hänsyn till personliga smakpreferenser vid valet av vin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar