Pistagenötter i vin-sammanhang beskrivs ofta som en smak- eller doftkomponent i vinet som påminner om rostade pistagenötter. Detta kan ha en lätt sötma och en nötig ton som kan vara framträdande i vissa vintyper, särskilt i vita viner.
Pistagenötter i vin-sammanhang beskrivs ofta som en smak- eller doftkomponent i vinet som påminner om rostade pistagenötter. Detta kan ha en lätt sötma och en nötig ton som kan vara framträdande i vissa vintyper, särskilt i vita viner.
Vanligtvis kan vita viner som Chardonnay och Viognier ha en påtaglig pistagenötsarom och smak. Vissa röda viner som Pinot Noir och Grenache kan också ha denna ton.
Nej, pistagenötter i vin är inte ett tecken på fel eller defekt. Det är en naturlig smak och doft som kan hittas i vissa viner.
Viner med en pistagenötsarom eller smak kan passa bra med rätter som innehåller rostade nötter, särskilt pistagenötter, eller med rätter som har en nötig underton som till exempel risotto med svamp och nötter.