Russin

Russin är en vanlig smakprofil i vin som påminner om den sötaktiga smaken och doften av torkade russin. Smaken av russin är vanligtvis associerad med söta viner som tawny portviner och dessertviner. Russin ger en fruktig och kryddig smak som är populär bland många vinälskare.

Frågor och svar om Russin:

Vilka typer av viner är oftast förknippade med smaken av russin?

Smaken av russin är oftast förknippad med söta eller starka viner som tawny port, sherry och likörviner som vin doux naturel.

Kan smaken av russin i vinet komma från tillsatta smaker eller är det en naturlig egenskap hos druvorna?

Smaken av russin i vinet kan komma både från tillsatta smaker och från druvorna själva. I vissa fall kan druvorna lämnas kvar på vinstocken för att torka ut och koncentrera sockret i druvorna, vilket ger en naturlig russinsmak i vinet.

Vilka maträtter passar bra med vin som har en smak av russin?

Vin med smaken av russin passar bäst med starka smaker som choklad, nötter, torkad frukt och kraftfulla ostar. Det kan också vara ett bra komplement till efterrätter som pecanpaj, crème brûlée eller chokladtårta.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.