Multna löv

Multna löv i vin-sammanhang kan vara både bra och dåligt. Om löven är friska och gröna kan de bidra till att druvorna mognar på rätt sätt. Men om de är multna och sjuka kan de sprida sjukdomar till druvorna och påverka smaken av vinet negativt.

Frågor och svar om Multna löv:

Vad är multna löv i vin-sammanhang?

Multna löv är en smakbeskrivning som används för att beskriva en viss ton av jordighet och förmultning som kan finnas i vissa viner.

Vilka druvor eller vinstilar är vanligtvis associerade med multna löv-smaken?

Multna löv-smaken är vanligtvis associerad med röda viner som är lagrade på ekfat, särskilt u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/pinot-noir/u0022u003ePinot Noiru003c/au003e och u003ca href=u0022https://www.vinjournalen.se/ordlista/druvor/cabernet-sauvignon/u0022u003eCabernet Sauvignonu003c/au003e.

Hur påverkar multna löv-smaken vinets övergripande karaktär?

Multna löv-smaken kan ge vinet en jordig och förmultnad karaktär. I små mängder kan det bidra till komplexitet och ge en nyans av förfallna löv och skogsbotten. För mycket multna löv-toner kan dock vara oönskade och ge vinet en missvisande eller avvikande smakprofil.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.