Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Jasmin

Jasmin är en doft som kan finnas i vissa viner, och den brukar beskrivas som blommig och fräsch. Det kan vara en trevlig detalj som bidrar till vinets karaktär och doftupplevelse.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Vissa vita viner, särskilt de som är gjorda på druvsorter som Riesling och Gewürztraminer, kan ha inslag av jasmin.

Jasmin kan ge vinet en blommig och aromatisk smakprofil, med inslag av honung och citrus.

Maträtter som kan passa bra till ett vin med inslag av jasmin inkluderar asiatiska rätter som thailändsk curry, sushi, vietnamesiska vårrullar och kryddiga indiska rätter. Jasminvinet kan också komplettera lättare sallader, skaldjur eller milda ostar för en harmonisk kombination.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar