Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Blodgrapefrukt

Hem» ordlista» Ordlista vin smakdefinitioner

»  Blodgrapefrukt

Blodgrapefrukt är en smak- och doftbeskrivning som används i vin-sammanhang. Det refererar till en syrlig och bitter smak som påminner om grapefrukt. Ofta har viner med denna karaktär också en citrus-liknande friskhet och kan passa bra som apertif eller till skaldjur och fiskrätter.

Läs om andra vinords betydelse

Frågor och Svar

Sauvignon Blanc eär en vanlig druva som används för att producera viner som passar bra med Blodgrapefrukt.

Ja, Blodgrapefrukt kan ge en bitter smak och en syrlig känsla i vinet.

Citrus, grapefrukt och en viss bitterhet är vanliga smaker som man kan förvänta sig i ett vin med Blodgrapefrukt.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Fler artiklar