Chateau Caillivet ligger beläget i Mazeres, i södra Graves appellationen. Vingårdarna planterades 1997 på Carrillo familjens domän. Första skörden genomfördes 2001 och vinmakare är Antoine Carrillo. Hans mor och syster, Sylvie och Celia, sköter den administrativa processen. Vingårdarna breder ut sig över sju hektar på jordmån av lera och grus. Inga kemiska tillsatser används vid odlandet och skörden sker genom handplockning.
Ett axplock av producentens utbud
Chateau Caillivet 2009 lagras i franska ekfat under åtta månader och består till 60 % av merlot och 40 % cabernet sauvignon. I färgen är vinet djupt granatrött med lila skuggor. I näsan uppstår rökiga aromer av röd frukt och kryddor. Noter av peppar stärker svarta vinbär, hallon och körsbärs aromer. Attacken är livlig och efteråt utvecklas en fin struktur i munnen. Eftersmaken är god och lång. Ett ursprungstypiskt vin.
Ägare: Antoine Carrillo