Det är Transparens och Öppenhet som gäller när moderna restauranger ska bedömas inte enbart när det gäller matens smak men även med fokus på hållbarhet.
360° är en ny digital restaurangguide framtagen av Restaurangvärlden tillsammans med samarbetspartners och några av nordens bästa kockar. Det är drygt 300 restauranger som ska bedömas i hela Norden och guiden ska komma ut en gång per år med början sommaren 2019.
När traditionella restaurangguider bara bedömer mat, dryck och service – tar 360° det helt nödvändiga steget och bedömer helheten – och då tittar man också på hur restaurangen arbetar med ursprung och spårbarhet av råvaror, matavfall, svinn, utbildning av personal i hållbarhetsfrågor, mer grönt på menyn, säsongfokus samt hållbart kött och fisk.
Pär Bergkvist, förläggare och initiativtagare till nya 360° guiden, berättar att det är den första restaurangguiden i världen som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet.
Här kan du läsa mer om på den nya hemsidan www.360eatguide.com