S.C. Vifrana S.A.

Domaine Vifrana S.A. består av 130 hektar vingårdar som planterades 2006 och kompletterades år 2008. Domaine Vifrana består av 130 hektar vingårdar som planterades 2006 och kompletterades år 2008. Hela vingården, som ligger i byn Adamclisi i sydöstra Rumänien, är ekologiskt certifierad. Druvorna som odlas är: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra (en inhemsk rumänsk druvsort), Syrah, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Från och med 2011 är även produktionen ekologiskt certifierad. De röda vinerna lagras mellan sex till tolv månader i noggrant utvalda ekfat med en storlek på 225 liter. Producenten har uppmärksammats internationellt, bl.a. med viktiga medaljer i Mundus Vini Biofach 2013.

Ett axplock av producentens utbud

Symposion Syrah 2011 är ett utsökt vin som lagrats i elva månader i små rumänska ekfat. Doften är rökig med tydliga inslag av körsbär, ek, kryddor och röda bär. Vinet är harmoniskt och har en fin strävhet och väl balanserad syra. Symposion Syrah 2011 belönades med en silvermedalj i Mundus Vini Biofach 2013.

Ägare: Vasile Francu

Adress till producent: Commune Adamclisi , Constanta County, Rumänien

Mer information

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna