Matteo Zandonella Sarinuto grundade “Terre di Valgrande” I Verona, den berömda staden som är omgiven av dalar kända för sin vinproduktion av till exempel Amarone della Valpolicella, som även är producentens ädelsten. Producenten väljer de bästa druvorna av corvina, rondinella och molinara inom Valpantena och Valpolicella som de sedan låter torka under minst 100 dagar innan de pressas till vin. Vid sidan av Amarone producerar Terre di Valgrande även Valpolicella, Valpolicella Ripasso, vita viner och även sprudlande vin imon DOC Prosecco. Till Proseccon köper producenten druvor i Mareno di Piave inom det berömda och fertila Trevieso området.
Ett axplock av producentens utbud
Terre di Valgrandes Amaronde della Valpolicella produceras i små kvantiteter med traditionella metoder och karaktäriseras av de utvalda, torkade druvorna. Lagringen sker i speciella ekfat där vinet förskönas. Vinet är högt i alkohol, och glycerin. Det är välstrukturerat och kraftfullt, dock elegant. Vinet kan lagras i över 20 år. Dess färg är djupt granatröd och arom av valnöt, sylt med en torr silkeslen och generös stil.
Ägare: Matteo Zandonella
Adress till producent: Via Orfani Di Guerra, Verona, Italien
Mer information