Buffet familjen har odlat vin i Bourgogne sen 1692 på vingårdarna Volnay och Pommard. Buffet egendomen sträcker sig över åtta hektar för att inkludera de mest prestigfyllda Premiers Crus av Côte de Beaune. Vinproduktionsmetoden är traditionell för att skapa smidiga och fylliga viner. Vinet buteljeras efter att ha lagrats på ekfat i 18 månader i egendomens vinkällare från 1800-talet.
Ett axplock av producentens utbud
Volnay har lagrats på ekfat I 18 månader och kommer att lagras I ytterligare 12 månader innan det säljs. Vinet är öppet och balanserat. Den röda frukten, bilden av Volnay, är väldigt framträdande. Den kombineras väl med kyckling och ost. Volnay vinerna är kända för dess elegans, delikata smaker och perfekt balans.
Ägare: Marc-Olivier Buffet
Adress till producent: Petite Place De LEglise
21190 Volnay
Frankrike
Mer information