Castello Sonnino, Barone De Renzis Sonnino

Castello Sonnino producerar vin under filosofin av de stora Chateaux genom att enbart använda sig av utvalda druvor från sina egna vinrankor som breder ut sig over mer än 40 hektar. Vinerna har karaktärstarka personligheter, är fruktiga och visar upp typiska inslag för terroiren. När baron Alessandro de Renzis Sonnino tog över 1987 utökades de traditionella Chiantidruvorna sangiovese och canaiolo med merlot, petit verdot, syrah, cabernet sauvignon och malbec. Vinkällaren befinner sig inuti Sonnino slottet som byggdes på 17-talet, den ideala orten för att lagra vin i ekfat.

Ett axplock av producentens utbud

Sanleone IGT Toscana Red är gjort på 70 % merlot, 20 % sangiovese och 10 % petit verdot. Det är ett fylligt vin med arom av lakrits, mint, trä samt rått kött och svartvinbär. Lerjorden utgör den optimala jordmånen för merlot och tillåter dess totala utveckling av smak- och doftkaraktärsdrag. Vinet rekommenderas till rätter baserade på rött kött, viltfågel eller smakrik ost.

Ägare: Alessandro De Renzis Sonnino

Adress till producent: Via Volterrana Nord N.6/A , 50025 Montespertoli (Firenze) Italien
Mer information

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna