Ribusieri grundades på grund av kärlek till vin. En av ägarna ärvde denna passion från sin far som öppnade en vinkällare 1949 i Cirò (Calabria). Genom åren växte källaren och dess framgång, den tilldelades priser och leds fortfarande med stor entusiasm. Tack vare Toscana och dess ultimata klimat var det möjligt att fortsäta projektet med ytterligare två partner. Vinerna behandlas väl vid varje fas för att ge dem originell smak och göra dess producenter stolta och nöjda.
Ett axplock av producentens utbud
Le Maciole är ett typiskt vin från Doc Montecucco Sangiovese som görs på druvor från Cinigiano. Vinskörden sker i September när druvorna har uppnått den ultimata mognaden. Druvorna plockas för hand innan de sakta under bästa omständigheter omvandlas till vin. Vinets färg är intensivt rubinrött. Dess bouquet är fräscht och blommigt med noter av mogen frukt. Paletten är stark, men fräsch med en lång eftersmak.
Ägare: Scala Mario
Adress till producent: Strada Comunale Di Porrona N. 1, Cinigiano, Grosseto, Toscana
Mer information