Azienda Agricola Fattoi Ofelio & Figli ligger i Siena-provinsen i vackra Toscana, där familjen Fattoi  i flera generationer dedikerat har ägnat sig åt vin- och olivodling. Med stor entusiasm och professionalitet producerar Fattoi viner som har satt Montalcino på kartan över hela världen.

Tack vare det geografiska läget och de havsvindarna som når vinrankorna har druvorna en optimal mognadsprocess som tillåter Fattoi att producera 20 000 flaskor Brunello di Montalcino D.O.C.G varje år. I regionen finner du en av de mest framstående uttrycken av “cordone speronato”-tekniken för odlingar till Sangiovese-viner.

Av de 70 hektar värdefull jord som familjen äger så ägnas sju till att odla brunello-druvor. Olivträd som är hundratals år gamla upptar resten av jorden. De gör tre viner; Monalcino Rosso, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Största delen av productionen blir Brunello di Montalcino, medan andrahandssorteringen av druvor sedan används till att göra Montalcino Rosso.

I dagens Italien finns det inte lika många familjedrivna gårdar som förr i tiden, men de som lever kvar gör det tack vare den extrema hänsyn till varje produktionsfas som inte är möjlig på samma sätt vid storskalig produktion.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy